Kesäaktiviteetit Tahkolla

Valloita vuori, metsä tai molemmat. Suomen pisimmät ulkoportaat Tahko Mountainin rinteessä tarjoavat sekä treeniä että vaikuttavia maisemia. Tahkon retkeily- ja luontokohteissa riittää valinnanvaraa Mäkiaution rotkomaisemista Tahkon näköalatorniin sekä geokätköilyyn ja suunnistukseen.

Eläinten seurassa lomafiilis nousee kattoon

Tahkolla ihastuttavat eläinystävät tulevat tutuiksi kaiken ikäisille ja niiden touhuja on hauska seurata useampanakin päivänä. Tutustu farmin elämään ja suloisiin eläimiin tai nauti maisemista ratsain farmilla, tai tahkon maneesissa. Tahkolla jokainen pääsee ratsastamaan upeissa olosuhteissa – tarjolla on niin issikkasafareita, ratsastustunteja, maastoja kuin talutusratsastusta ja leppoisaa kärryajelua.

Tahkon pärisevät ja poksuvat aktiviteetit tarjoilevat adrenaliiniannoksia niitä kaipaaville. Paintball haastaa isommatkin ryhmät ja ampumaradalla ampumaan pääsevät myös ne, joilla ei ole omia varusteita tai aseen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa. Minimönkkäriajelut sopivat perheen pienimmille, jotka hurjastelevat turvallisesti aidatulla piha-alueella.

Ympäröivä vesistö on oleellinen osa Tahkoilua

Tarjolla on Järvi-Suomen komeimpia maisemia monesta näkövinkkelistä. Kesällä ja sulan veden aikaan ympäröivä vesistö tarjoaa monipuolista tekemistä leppoisiin lomapäiviin. Tahkolla olet veden äärellä ympäri vuoden. Vierasvenelaituriin pääset vesireittejä pitkin jopa mereltä saakka. Valitse alle vene, SUP-lauta tai kanootti ja suuntaa tutkimaan läheisiä saaria, etsimään parhaita kalastuspaikkoja tai nauttimaan auringosta ja laineiden liplatuksesta. Uimapaikkoja löytyy matkan varrelta tai voit suunnata Tahkolahden uimarannalle, joka sopii loivuutensa ansiosta kaiken ikäisille vesipedoille. Sadesään yllättäessä vetisiä elämyksiä on tarjolla myös kylpylän höyryissä.

Satoi tai paistoi, Tahkolla pääset pelaamaan, pomppimaan ja liikkumaan! Puhdas luonto tarjoaa unohtumattomia ulkoiluaktiviteetteja ja sisätiloihin voi siirtyä sateen yllättäessä tai mielenkiintoisten lajien houkuttelemana. Tahkon kolmella kentällä pelaat golfia huippuolosuhteissa ja -maisemissa upeiden väylien varrella. Frisbeegolfaajia Tahko hemmottelee rinnealueen täysmittaisella kilpatason kentällä sekä koko perheelle sopivalla 9-väyläisellä kentällä Lähiliikuntapuistossa, jossa pääsee myös leikkipuistoon ja pump track-radalle. Suosikkilaji padelia pelataan myös Tahkolla, perinteistä tennistä unohtamatta.  Sadesäätä tai kuumaa päivää voi paeta keilaamaan tai SuperCorneriin.

Pyöräily on hyvä tapa
tutustua alueeseen

Pyöräily on paitsi yksi Tahkon suosituimmista lajeista, myös hyvä tapa liikkua ja tutustua alueeseen. Hyvin hoidetut ja merkityt maastopyöräreitit vievät vaihtelevien korkeuserojen äärelle sekä viehättäville maisemareiteille kesällä ja talvella. Alamäkipyöräilijät viihtyvät Tahkon rinnealueen alamäkiradoilla, jossa kesäinen maisemahissi vie huipulla aukenevaan postikorttimaisemaan. Maantiepyöräilyn ystäviä alueella hemmotellaan vaihtelevilla korkeuseroilla ja kauniilla savolaismaisemilla, joten Tahkolta käsin tekee mukavia lenkkejä myös hyväkuntoisia asfalttiteitä pitkin. Gravel -pyöräilyssä rajana on vain mielikuvitus ja näissäkin seikkailuissa Tahko toimii erinomaisena tukikohtana tai välietappina.